Muhammad Ali
Bogaty jak repertuar ciosów Mistrza i słodki jak widok Sonny’ego Listona na deskach – bo skromność jest przereklamowana.
Potrzebujesz
Na gotową do spożycia porcję 1 litrową (około 5 cocktaili) :
400 ml DRAGMA Wermut Czerwony Słodki
400 ml Porto Rose
200 ml kordial miodowy
¾ szklanki miodu
2 szklanki wody
¾ szklanki brązowego cukru
Zest z dwóch cytryn
Wszystkie składniki wrzuć do garnka i gotuj przez około 10-15 minut, aż mieszanina nabierze bursztynowego koloru i zgęstnieje do konsystencji syropu. Następnie zdejmij z ognia i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Gdy masa ostygnie, odcedź skórkę z cytryny i przelej do butelek. Przechowuj w lodówce.
Suszone truskawki
Nic co dobre nie przychodzi bez wysiłku
kieliszek do szampana