fbpx

Urodzona do tego

Joanna d’Arc

Dziewiczo niewinny, ale nie dajcie się zwieść pozorom – ma pazur!

 

Potrzebujesz

60 ml DRAGMA Wermut Biały Extra Dry

5 ml syropu Falernum

150 ml dobrego jasnego rumu
Skórka starta z 4 limonek
20 goździków
25 g świeżego imbiru
90 ml świeżo wyciśniętego i przecedzonego soku z limonki
250 ml ostudzonego syropu cukrowego (zrobionego w proporcji 1:1)
30 g płatków migdałów
Goździki i migdały upraż na patelni na brązowy kolor. Imbir sparz wrzątkiem. Zetrzyj na tarce ze średnimi oczkami lub bardzo drobno posiekaj. Do słoika wrzuć startą skórkę z limonek, uprażone migdały i goździki oraz imbir. Dodaj rum i odstaw w ciepłe miejsce na 24 godziny. Po upływie doby przecedź zawartość słoika przez sitko/gazę i odciśnij. Do płynu dodaj sok z limonki i syrop cukrowy. Przelej do butelki.

Dym z kory wiśni

Bez pistoletu do nadymiania nawet się nie zabieraj za przygotowanie

Szklanka Old Fashioned

Stirring - dobrze wymieszaj

Sposób przyrządzenia

Zmieszaj wszystkie składniki w szklanicy barmańskiej.

Używając pistoletu do nadymienia, zadym szklankę korą wiśni.

Przykryj ją, aby dym nie uciekł. Serwuj na lodzie.

Spróbuj też...

ODKRYJ...

Ręka Boga

Wytrawny jak Diego na murawie i niegrzeczny jak Maradona poza nią.

ODKRYJ...

Piękny jak ja

Bogaty jak repertuar ciosów Mistrza i słodki jak widok Sonny’ego Listona na deskach – bo skromność jest przereklamowana.

ODKRYJ...

Geniusz żyje wiecznie

Surrealistyczna, lawendowa fantazja z motylem – prostuje wąsy!